Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, szybka i bardzo prosta w przygotowaniu.
Naczynie żaroodporne
Składniki
1. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni, dodać startą na tarle marchewkę, pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę, czosnek oraz pokrojone w plasterki pieczarki.
2. Gdy warzywa lekko zmiękną, dodać pomidory z puszki, przecier pomidorowy i poddusić około 6 minut. Następnie ściągnąć z gazu i doprawić przyprawami według własnego uznania. Na końcu dodać połowę startego sera, wymieszać.
3. Makaron w osolonej wodzie ugotować al dente. Odcedzony wsypać do naczynia żaroodpornego, a na niego wlać nasz zrobiony sos z kurczakiem i warzywami. Całość dokładnie wymieszać, a następnie posypać resztą startego sera żółtego.
4. Zapiekankę przykryć kawałkiem folii aluminiowej i włożyć do nagrzanego piekarnika na 190 stopni, zapiekać 30 minut. Smacznego!