Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na pieczone pomidory malinowe z aromatycznym farszem mięsnym z kaszą bulgur. Idealne jako lekkie danie obiadowe , kolację lub przystawkę. Najlepiej smakują na ciepło , wyjęte prosto z piekarnika.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 17
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 27
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 142
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 10973
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 274
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 17
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 27
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 142
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 10973
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 274
Składniki
• Pomidory myjemy i wydrążamy środki za pomocą łyżeczki, następnie solimy pomidory wewnątrz • Wydrążony miąższ blendujemy i solimy • Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do mięsa i przekładamy do rozgrzanego garnka z dwoma łyżkami oleju • Kurczaka gotujemy pod przykryciem przez 10 minut, następnie zalewamy wydrążonym miąższem pomidorowym i gotujemy przez kolejne 20 minut • Kasze bulgur przygotowujemy według zaleceń na opakowaniu • Orzechy włoskie prażymy przez dwie minuty na rozgrzanej patelni, następnie je mielimy • Kurczaka przekładamy do blendera i siekamy na drobno
• Do misy przekładamy zmiksowane orzechy, kurczaka oraz ugotowana kaszę, dodajemy 2 łyżki oleju oraz 5 łyżek miąższu w którym był gotowany kurczak, całość mieszamy • Pomidory nadziewamy farszem, posypujemy serem żółtym, przekładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego • Całość zapiekamy przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni • Pozostały pomidorowy miąższ podgrzewany, zagęszczamy mieszaniną sosu i mąki kukurydzianej (trzy łyżki sosu zmieszane z kopiata łyżka mąki kukurydzianej) • Po zagotowaniu miąższ przecedzamy przez sitko, pomidory wkładamy na talerz i polewamy przygotowanym sosem