Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty pomysł na lekkie, letnie danie.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 62
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2436
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 522
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 869
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 62
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2436
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 522
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 869
Składniki
Pomidory umyć, odkroić im "czapeczki", najlepiej zostawić z szypułkami. Wybrać łyżeczką miąższ z większych części pomidorów. Wydrążone pomidory posmarować od środka oliwą i posypać solą i pieprzem. W osobnym naczyniu wymieszać łyżką przygotowaną kaszę kuskus, pokruszoną fetę, pokrojone w plasterki oliwki, około 3 łyżek kukurydzy konserwowej, pokrojony w kosteczkę ser żółty oraz 1-2 łyżki majonezu.
Powstały farsz nałożyć do pomidorów. Posypać startym żółtym serem i ziołami prowansalskimi. Przykryć "czapeczkami". Następnie należy ułożyć pomidory w naczyniu żaroodpornym posmarowanym oliwą z oliwek i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C - piec przez ok. 20-30 minut.