Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty pomysł na lekkie, letnie danie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3852
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414776
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2397
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3852
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414776
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2397
Składniki
Pomidory umyć, odkroić im "czapeczki", najlepiej zostawić z szypułkami. Wybrać łyżeczką miąższ z większych części pomidorów. Wydrążone pomidory posmarować od środka oliwą i posypać solą i pieprzem. W osobnym naczyniu wymieszać łyżką przygotowaną kaszę kuskus, pokruszoną fetę, pokrojone w plasterki oliwki, około 3 łyżek kukurydzy konserwowej, pokrojony w kosteczkę ser żółty oraz 1-2 łyżki majonezu.
Powstały farsz nałożyć do pomidorów. Posypać startym żółtym serem i ziołami prowansalskimi. Przykryć "czapeczkami". Następnie należy ułożyć pomidory w naczyniu żaroodpornym posmarowanym oliwą z oliwek i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C - piec przez ok. 20-30 minut.