Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
banalne w przygotowaniu i zwyczajnie... wyśmienite!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31286
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14433
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1382
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31286
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14433
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1382
Składniki
Pomidorom odciąć górę, od strony ogonka, wydrążyć miąższ łyżeczką. Wydrążone pomidory odłożyć, miąższ i odciente plasterki drobno posiekać
Cebulę i czosnek posiekać w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić na niej cebulę z czosnkiem, soląc i pieprząc, dodać mięso, po chwili oregano i tymianek. Kiedy wszystko się przyrumieni, dodać posiekany miąższ z pomidorów, wymieszać, odparować, ponownie dosolić do smaku. Po zredukowaniu dodać dobry kieliszek białego wina i ponownie zredukować, aż prawie cały sos odparuje.
Usmażone mięso nakładać do środka wydrążonych wcześniej pomidorów tak, żeby trochę wystawało. Polać beszamelem, posypać tartym serem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C na około 1/2 godziny. *przepis na sos beszamelowy https://stajniagolebieodkuchni.wordpress.com/2018/10/05/sos-beszamelowy/