Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta z grochem, lekko kwaskowata, pieprzna, z wyraźnie wyczuwalnym aromatem masła.
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 162
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 675
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 64
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 119
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 117
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 162
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 675
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 64
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 119
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 117
Składniki
Groch zalewamy zimną wodą, moczymy całą noc. Następnego dnia odcedzamy wodę, dolewamy świeżej, na wysokość mniej więcej 1-1,5 cm powyżej poziomu grochu. Dosalamy i gotujemy na małym ogniu, do momentu, aż groch zacznie się rozpadać, a nadmiar wody wyparuje. Mieszamy dość często, lubi się przypalać. W międzyczasie przepłukujemy kapustę, nie za bardzo, ma być lekko kwaśna. Szatkujemy drobniej. Przekładamy do garnka, dolewamy pół szklanki wody i gotujemy do miękkości. Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy ją na łyżce masła. Łączymy ugotowaną kapustę, groch i cebulkę. Doprawiamy sola i pieprzem, pieprzu sporo, ma być lekko pikantnie. Do gotującej się kapusty dodajemy pozostałe masło. Mieszamy i pozwalamy mu się rozpuścić. Gotowe, smacznego.