Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z powodzeniem może zagościć na wigilijnym stole. Polecam.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1838
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8403
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 779
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253917
Polecam.
Odsłon: 1498
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1838
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8403
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 779
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253917
Polecam.
Odsłon: 1498
Składniki
Grzyby namoczyć, najlepiej na noc. Ugotować ok. 15 min. Wystudzić tak, żeby można było je bez kłopotu pokroić. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, w większym garnku. Dodać do garnka kiszoną kapustę i dusić 2-3 minuty, mieszać. Kapustę zalać przegotowaną, ciepłą wodą, tak żeby była przykryta. Dodać listek, ziele, pieprz i jałowiec. Gotować ok. 20 min. Następnie dodać pokrojone grzyby wraz z wywarem w którym były gotowane. Dodać powidła i łyżkę cukru. Gotować na wolnym ogniu ok. 15min. Następnie dodać osączoną na sicie ciecierzycę, a także pieprz ziołowy i sól do smaku. Jeszcze chwile zagotować. Kapusta najlepsza jest jak postoi kilka godzin w lodówce. Smaki się połączą. Smacznego.