Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywa z piersią kurczaka na sposób chiński podane z makaronem soba, to świetny sposób na szybki obiad. Sycące, dzięki dodatkowi mięsa i rozgrzewające, dzięki aromatycznym przyprawom.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 121
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 121
Składniki
Pierś zamarynować z imbirem, sosem sojowym i sokiem z limonki, przynajmniej przez 1 godzinę. Grzyby mun namoczyć w 220 ml gorącej wody przez 40 minut. Wodę z grzybów zachować, grzyby odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Marchew obrać i pokroić w cienkie słupki, paprykę pokroić na cienkie paski, cebulę w piórka. W woku rozgrzać olej rzepakowy. Na dużym ogniu podsmażyć pierś z kurczaka. Podsmażoną pierś przełożyć na talerz. Dodać łyżkę oleju i smażyć marchew, paprykę, cebulę, grzyby i fasolkę szparagową (zamrożoną wcześniej nie rozmrażać). Smażyć do czasu, aż warzywa będą miękkie, ale pozostaną jędrne. Dodać pierś z kurczaka, pędy bambusa i chwilę podsmażyć. Całość doprawić cukrem, sosem sojowym, posiekanymi ząbkami czosnku i chili. Do wody z moczenia grzybów dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać i całość wylać na patelnię. Chwilę poddusić do zgęstnienia sosu. Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i dodać do woka, Całość wymieszać. Dodać ziarna sezamu, posiekaną kolendrę lub natkę oraz olej sezamowy. Podawać od razu po przygotowaniu.