Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealna do ryżu, kaszy, makaronu lub ziemniaków
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Piersi pokroic w kostkę, oprószyc ulubioną przyprawą do kurczaka, podsmazyc na rozgrzanym oleju (niewielka ilośc). Po chwili wrzucic pokrojoną cebulę, paprykę oraz papryczkę chilli, chwilę smazyc. Dolac wodę i dusic do miękkości. Śmietanę rozmieszac z mąką w oddzielnym naczyniu, dolac niewielką ilośc wywaru i energicznie rozmieszac. Wlac do potrawki, zamieszac, chwilę pogotowac, aż płyn zgęstnieje, doprawic.