Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące danie jednogarnkowe z prostych składników. Jego zawartość można dowolnie modyfikować. Gotowe danie podajemy na ciepło z pieczywem lub gotowanymi ziemniakami. Dobrze smakuje również na drugi dzień po odgrzaniu.
...ale pyszny.
Odsłon: 738
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 96
Polecam.
Odsłon: 645
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 380
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 188
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5151
...ale pyszny.
Odsłon: 738
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 96
Polecam.
Odsłon: 645
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 380
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 188
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5151
Składniki
Przygotuj mięso. Pokrój je na drobne kawałki, posól i popieprz z każdej strony.
Cebule obierz, umyj i posiekaj drobno. Przygotuj też marchwie, krojąc je w plasterki. Pieczarki po umyciu i osuszeniu, także posiekaj na drobniejsze kawałki. Obierz dwa ząbki czosnku i przeciśnij przez praskę. Umytą paprykę pokrój w drobne kawałki.
Kapustę umyj pod bieżącą wodą, a następnie pozbądź się twardego głąba i zniszczonych liści. Poszatkuj lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Na patelni albo od razu w dużym i szerokim garnku rozgrzej tłuszcz. Obsmaż mięso z jednej i z drugiej strony. Jeśli używasz kurczaka z rosołu, nie musisz go dodatkowo obsmażać.
Następnie dodaj cebule, paprykę, marchewki, pieczarki i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wymieszaj i podsmażaj całość na średnim ogniu.
Dodaj po kilku minutach kapustę. Połącz wszystkie składniki.
Dopraw całość solą, pieprzem, papryką słodką w proszku i majerankiem. Wrzuć też liście laurowe i ziela angielskie.
Zalej składniki w garnku bulionem lub wodą. Wszystkie warzywa i mięso powinny być zakryte.
Dopraw cukrem, zamieszaj.
Przykryj garnek i duś na małym ogniu przez około 30 minut.
Pod koniec dodaj puszkę pomidorów i zamieszaj. Tak duś jeszcze przez 10 minut.
Podawaj ze świeżym koperkiem lub natką pietruszki.