Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące danie jednogarnkowe z prostych składników. Jego zawartość można dowolnie modyfikować. Gotowe danie podajemy na ciepło z pieczywem lub gotowanymi ziemniakami. Dobrze smakuje również na drugi dzień po odgrzaniu.
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 51
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 733
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 63
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 74
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 51
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 733
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 63
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 74
Składniki
Przygotuj mięso. Pokrój je na drobne kawałki, posól i popieprz z każdej strony.
Cebule obierz, umyj i posiekaj drobno. Przygotuj też marchwie, krojąc je w plasterki. Pieczarki po umyciu i osuszeniu, także posiekaj na drobniejsze kawałki. Obierz dwa ząbki czosnku i przeciśnij przez praskę. Umytą paprykę pokrój w drobne kawałki.
Kapustę umyj pod bieżącą wodą, a następnie pozbądź się twardego głąba i zniszczonych liści. Poszatkuj lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Na patelni albo od razu w dużym i szerokim garnku rozgrzej tłuszcz. Obsmaż mięso z jednej i z drugiej strony. Jeśli używasz kurczaka z rosołu, nie musisz go dodatkowo obsmażać.
Następnie dodaj cebule, paprykę, marchewki, pieczarki i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wymieszaj i podsmażaj całość na średnim ogniu.
Dodaj po kilku minutach kapustę. Połącz wszystkie składniki.
Dopraw całość solą, pieprzem, papryką słodką w proszku i majerankiem. Wrzuć też liście laurowe i ziela angielskie.
Zalej składniki w garnku bulionem lub wodą. Wszystkie warzywa i mięso powinny być zakryte.
Dopraw cukrem, zamieszaj.
Przykryj garnek i duś na małym ogniu przez około 30 minut.
Pod koniec dodaj puszkę pomidorów i zamieszaj. Tak duś jeszcze przez 10 minut.
Podawaj ze świeżym koperkiem lub natką pietruszki.