Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie trochę inspirowane przepisem który zobaczyłąm w "smakach miasta"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 929
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4160
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 929
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4160
Składniki
na rozgrzaną patelnię wrzucam na chwilkę czosnek i prawie od razu dodaję kurczaka żeby czosnek się nie przypalił.
po ok 10 min dodaje pokrojoną w kosteczkę paprykę. i kiedy już będzie miękka dodajemy bakłażana i pomidory z puszki.
kiedy bakłażan zmięknie dodaje w/w przyprawy, aby danie było raczej ostre wiec dosyć sporo;)
na końcu jak już wszystko będzie miękkie daje mleczko kokosowe - fajnie zagęsci sos jeśli się trochę poczeka żeby miało czas odparować. kiedy będzie gęste i "smaki przejdą sobą" będzie gotowe
ostani krok najprostrzy czyli zorbienie kuskusa.wg przepisu z opakowania;) i połączenie na talerzu go z potrawką.