Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka musztardowa doskonale smakuje z ryżem, kaszą bulgur lub makaronem. Delikatne mięso, kremowy sos i kolorowe warzywa to doskonałe urozmaicenie każdego rodzinnego jadłospisu. To przepis idealny na szybki, domowy obiad.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1307
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 893
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1445
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1307
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 893
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1445
Składniki
Filety z kurczaka pokrój w średniej wielkości kawałki. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski, a marchewkę obierz i zetrzyj na grubych oczkach. Cebulę drobno posiekaj.
Na dużej i głębokiej patelni rozgrzej odrobinę oleju. Wrzuć kawałki kurczaka, dopraw solą i pieprzem. Smaż kilka minut, mieszając dość często, aby się nie przypaliły. Przełóż je na talerz i odstaw na bok.
Na tej samej patelni podsmaż cebulę do zeszklenia. Dodaj marchewkę oraz paprykę i smaż razem przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Dorzuć wcześniej podsmażonego kurczaka.
W misce wymieszaj śmietanę, obie musztardy, sos sojowy i oregano. Dodaj sos na patelnię.
Całość dokładnie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Gotuj na małym ogniu, aż sos lekko zgęstnieje.
Potrawkę musztardową podawaj na gorąco.