Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z kurczaka to jedno z moich ulubionych dań z dzieciństwa, często prosiłam Mamę, żeby mi ja zrobiła, dzisiaj gdy tylko mam na nią ochotę robię już ją sama. Najlepsza jest oczywiście ta na domowym rosole z kawałkami gotowanego kurczaka.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8256
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 447
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8256
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 447
Składniki
Masło rozpuścić w garnku.
Do rozpuszczonego masła dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Uważać, żeby nie przypalić.
Następnie stopniowo dolewać rosół, dokładnie mieszając i zagotować.
W misce roztrzepać śmietanę z żółtkami.
Do gotującej się potrawki dodać żółtka z śmietaną, dolać sok z cytryny (ilość wedle uznania) i doprawić solą. Całość wymieszać i zagotować.
Potrawkę podawać z ugotowanym ryżem i kawałkami kurczaka z rosołu. Smacznego :)