Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z kurczaka to jedno z moich ulubionych dań z dzieciństwa, często prosiłam Mamę, żeby mi ja zrobiła, dzisiaj gdy tylko mam na nią ochotę robię już ją sama. Najlepsza jest oczywiście ta na domowym rosole z kawałkami gotowanego kurczaka.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 323
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 732
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 37
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 323
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 732
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 37
Składniki
Masło rozpuścić w garnku.
Do rozpuszczonego masła dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Uważać, żeby nie przypalić.
Następnie stopniowo dolewać rosół, dokładnie mieszając i zagotować.
W misce roztrzepać śmietanę z żółtkami.
Do gotującej się potrawki dodać żółtka z śmietaną, dolać sok z cytryny (ilość wedle uznania) i doprawić solą. Całość wymieszać i zagotować.
Potrawkę podawać z ugotowanym ryżem i kawałkami kurczaka z rosołu. Smacznego :)