Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wykonanie zarezerwujmy sobie tylko 20 minut a powstanie smaczna, pożywna, piwna potrawka.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2544
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 724
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 213
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 768
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2544
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 724
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 213
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 768
Składniki
Pierś kroimy na 3 części, oprószamy pieprzem. Cebule kroimy w plasterki, marchew ścieramy na dużych oczkach tarki. Na grubej patelni rozgrzewamy olej, szybko przesmażamy z obu stron mięso, posypujemy słodką papryką, mieszamy. Dodajemy cebulę z marchewką, mieszamy i podlewamy 100 ml piwa, przykrywamy i dusimy na małym ogniu około 7 minut. Potem zdejmujemy pokrywkę, doprawiamy ostrą papryką, zalewamy resztą piwa i dusimy jeszcze kilka minut, do lekkiego odparowania. Po zdjęciu z ognia doprawiamy solą i miodem.