Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wykonanie zarezerwujmy sobie tylko 20 minut a powstanie smaczna, pożywna, piwna potrawka.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 362
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 362
Składniki
Pierś kroimy na 3 części, oprószamy pieprzem. Cebule kroimy w plasterki, marchew ścieramy na dużych oczkach tarki. Na grubej patelni rozgrzewamy olej, szybko przesmażamy z obu stron mięso, posypujemy słodką papryką, mieszamy. Dodajemy cebulę z marchewką, mieszamy i podlewamy 100 ml piwa, przykrywamy i dusimy na małym ogniu około 7 minut. Potem zdejmujemy pokrywkę, doprawiamy ostrą papryką, zalewamy resztą piwa i dusimy jeszcze kilka minut, do lekkiego odparowania. Po zdjęciu z ognia doprawiamy solą i miodem.