Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wykonanie zarezerwujmy sobie tylko 20 minut a powstanie smaczna, pożywna, piwna potrawka.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 77
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1158
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 449
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15447
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 77
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1158
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 449
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15447
Składniki
Pierś kroimy na 3 części, oprószamy pieprzem. Cebule kroimy w plasterki, marchew ścieramy na dużych oczkach tarki. Na grubej patelni rozgrzewamy olej, szybko przesmażamy z obu stron mięso, posypujemy słodką papryką, mieszamy. Dodajemy cebulę z marchewką, mieszamy i podlewamy 100 ml piwa, przykrywamy i dusimy na małym ogniu około 7 minut. Potem zdejmujemy pokrywkę, doprawiamy ostrą papryką, zalewamy resztą piwa i dusimy jeszcze kilka minut, do lekkiego odparowania. Po zdjęciu z ognia doprawiamy solą i miodem.