Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wykonanie zarezerwujmy sobie tylko 20 minut a powstanie smaczna, pożywna, piwna potrawka.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3884
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19796
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2938
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4066
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3884
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19796
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2938
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4066
Składniki
Pierś kroimy na 3 części, oprószamy pieprzem. Cebule kroimy w plasterki, marchew ścieramy na dużych oczkach tarki. Na grubej patelni rozgrzewamy olej, szybko przesmażamy z obu stron mięso, posypujemy słodką papryką, mieszamy. Dodajemy cebulę z marchewką, mieszamy i podlewamy 100 ml piwa, przykrywamy i dusimy na małym ogniu około 7 minut. Potem zdejmujemy pokrywkę, doprawiamy ostrą papryką, zalewamy resztą piwa i dusimy jeszcze kilka minut, do lekkiego odparowania. Po zdjęciu z ognia doprawiamy solą i miodem.