Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Potrawka na sposób grecki z fetą"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej oliwę, włóż mięso. Smaż je 10 minut, ciągle mieszając. Oprósz solą, pieprzem i ziołami. Wymieszaj z koncentratem . Posyp mąką. Krótko zasmaż. Dolej 3 szklanki gorącej wody. Duś pod przykryciem około 45 minut na małym płomieniu.
Makaronowe muszle ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedź, przelej na sitku zimną wodą i osącz. Fetę pokrój w słupki. Potrawkę wymieszaj ze śmietaną i ponownie przypraw. Nałóż ją do muszli. Posyp słupkami sera oraz ziarenkami czerwonego pieprzu. Ew. udekoruj plasterkami żółtych pomidorów.Źródło: Naj