Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zdrowy, szybki i roślinny obiad. Potrawa jest wegańska, ale polecam do wypróbowania wszystkim, jest to naprawdę dobra alternatywa dla codziennych obiadów z mięsem. Potrawa jest wysokobłonnikowa (dostarcza aż 21g błonnika na 1 porcję), ale jego ilość można obniżyć, należy wtedy: zamienić ryż naturalny na biały zamienić brokuły na paprykę zmniejszyć ilość fasoli w porcji
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2583
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3718
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102092
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6462
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2583
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3718
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102092
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6462
Składniki
Ryż ugotować (ok. 30 minut). Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać pomidory (lub passatę), chwilę poddusić. Następnie dodać podgotowanego brokuła oraz fasolę z zalewy, chwilę razem poddusić, przyprawić (u mnie sól, pieprz, papryka, chili, oregano, kolendra, kminek, gałka muszkatołowa, cynamon). Danie posypać natką pietruszki. Smacznego.