Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zdrowy, szybki i roślinny obiad. Potrawa jest wegańska, ale polecam do wypróbowania wszystkim, jest to naprawdę dobra alternatywa dla codziennych obiadów z mięsem. Potrawa jest wysokobłonnikowa (dostarcza aż 21g błonnika na 1 porcję), ale jego ilość można obniżyć, należy wtedy: zamienić ryż naturalny na biały zamienić brokuły na paprykę zmniejszyć ilość fasoli w porcji
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1856
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14585
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19648
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1856
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14585
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19648
Składniki
Ryż ugotować (ok. 30 minut). Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać pomidory (lub passatę), chwilę poddusić. Następnie dodać podgotowanego brokuła oraz fasolę z zalewy, chwilę razem poddusić, przyprawić (u mnie sól, pieprz, papryka, chili, oregano, kolendra, kminek, gałka muszkatołowa, cynamon). Danie posypać natką pietruszki. Smacznego.