Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka szegedyńska z kapustą"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 121
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Składniki
Karkówkę pokrój w grubą kostkę. W garnku rozgrzej olej, wrzuć mięso, zrumień je i wyjmij. Cebule oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na tłuszczu ze smażenia mięsa. Dodaj kapustę, listki laurowe oraz mielony kminek i paprykę. Podlej bulionem. Wymieszaj z koncentratem pomidorowym. Dołóż mięso. Duś ok. 90 minut na małym płomieniu.
Papryki oczyść, strąki pokrój w kostkę. Włóż do potrawki 15 minut przed końcem duszenia. Gotowe danie przypraw solą oraz pieprzem. Udekoruj oregano.Źródło: Naj