Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na aromatyczną, wyrazistą i pikantną potrawkę warzywną w stylu meksykańskim. Propozycja dla wielbicieli ostrych i intensywnych smaków. Całość idealnie komponuje się z ryżem lub pieczonymi batatami :)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 465
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1811
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 373
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 465
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1811
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 373
Składniki
Cebulkę kroimy w kostkę i szklimy ją na oliwie z oliwek.
Wszystkie papryki (słodką i ostre) kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do cebulki i chwilę razem przesmażamy.
Podsmażone warzywa zalewamy pomidorami krojonymi z puszki, dodajemy cukier brzozowy, curry, tymianek oraz słodką paprykę mieloną i dusimy wszystko około 5 minut.
Po tym czasie dodajemy 3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, odsączoną z zalewy kukurydzę i posiekaną natkę pietruszki. Całość dusimy przez kolejne 5 minut. Na sam koniec potrawkę doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Potrawka idealnie komponuje się z pieczonymi batatami lub ryżem. Życzę smacznego! :)