Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na aromatyczną, wyrazistą i pikantną potrawkę warzywną w stylu meksykańskim. Propozycja dla wielbicieli ostrych i intensywnych smaków. Całość idealnie komponuje się z ryżem lub pieczonymi batatami :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5634
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1115
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12227
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5166
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1539
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5634
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1115
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12227
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5166
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1539
Składniki
Cebulkę kroimy w kostkę i szklimy ją na oliwie z oliwek.
Wszystkie papryki (słodką i ostre) kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do cebulki i chwilę razem przesmażamy.
Podsmażone warzywa zalewamy pomidorami krojonymi z puszki, dodajemy cukier brzozowy, curry, tymianek oraz słodką paprykę mieloną i dusimy wszystko około 5 minut.
Po tym czasie dodajemy 3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, odsączoną z zalewy kukurydzę i posiekaną natkę pietruszki. Całość dusimy przez kolejne 5 minut. Na sam koniec potrawkę doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Potrawka idealnie komponuje się z pieczonymi batatami lub ryżem. Życzę smacznego! :)