Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na aromatyczną, wyrazistą i pikantną potrawkę warzywną w stylu meksykańskim. Propozycja dla wielbicieli ostrych i intensywnych smaków. Całość idealnie komponuje się z ryżem lub pieczonymi batatami :)
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Składniki
Cebulkę kroimy w kostkę i szklimy ją na oliwie z oliwek.
Wszystkie papryki (słodką i ostre) kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do cebulki i chwilę razem przesmażamy.
Podsmażone warzywa zalewamy pomidorami krojonymi z puszki, dodajemy cukier brzozowy, curry, tymianek oraz słodką paprykę mieloną i dusimy wszystko około 5 minut.
Po tym czasie dodajemy 3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, odsączoną z zalewy kukurydzę i posiekaną natkę pietruszki. Całość dusimy przez kolejne 5 minut. Na sam koniec potrawkę doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Potrawka idealnie komponuje się z pieczonymi batatami lub ryżem. Życzę smacznego! :)