Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka warzywna z dodatkiem orientalnych grzybów.

Potrawka warzywna z dodatkiem orientalnych grzybów.

Autor:

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 990

Dodano:

Odsłon: 244

Danie obiadowe , które już kilka dni za mną chodziło. Nie jest to danie polskie ale taka moja wariacja na temat dania azjatyckiego. Świetnie smakuje z ryżem .

Składniki

  • Opakowanie mrożonych orientalnych grzybów.
  • Mrożona fasolka szparagowa Mrożona marchewka Mrożony groszek.
  • Boczek wędzony 2 łyżki masła.
  • 1/2 papryczki chili 2 ząbki czosnku
  • 1 mała cebula kawałek imbiru
  • Sól i pieprz do smaku.
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Potrawka warzywna z dodatkiem orientalnych grzybów.

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojony w kostkę boczek i wysmażyć go. Nie rumienić za bardzo.

  2. Pokroić drobno cebulę, czosnek , imbir i papryczkę.

  3. Dodać do boczku i podsmażyć do wyparowania wody.

  4. Dodać grzyby i dusić do wyparowania wody.

  5. Dodać warzywa,

  6. Przykryć patelnię i dusić do miękkości warzyw i wyparowania wody. Dodać sól i pieprz mielony.

  7. Podawać z ryżem .

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń