Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne danie jednogarnkowe, które przygotujemy w kilka chwil. Potrawka warzywna z cukinią, marchewką oraz lekką kiełbasą z piersi kurczaka to idealne rozwiązanie na obiad dla całej rodziny. Danie jest niepozorne i proste w przygotowaniu, ale zachwyca smakiem. Dodatek majeranku pod koniec robi tu ogromną robotę - nadaje całości niesamowitego aromatu :)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4099
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416133
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2785
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4099
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416133
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2785
Składniki
Marchewki, kiełbasę i cukinię kroimy w plastry lub półplastry, a cebulę w kostkę. W dużej i głębokiej patelni (lub garnku) rozgrzewamy olej i szklimy pokrojoną cebulę. Kiedy ta się zeszkli, dodajemy kiełbasę i smażymy ją przez około 3 minuty. Następnie dodajmy marchewkę i smażymy kolejne 6 minut.
Dalej dodajemy pokrojoną cukinię, podlewamy całość wodą (około 3/4 szklanki) i dusimy pod przykryciem przez około 10 minut. Na koniec potrawkę doprawiamy solą, pieprzem, suszonym czosnkiem i majerankiem oraz dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Potrawkę podajemy samodzielnie lub z dodatkiem pieczywa. Świetnie smakuje także w towarzystwie ziemniaków, ryżu lub kaszy.