Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja z cukinią w roli głównej: cukinia z wędzonym boczkiem, suszonymi /a najlepiej wędzonymi/ śliwkami i pomidorami. Możemy serwować z ryżem, kaszą, makaronem lub pieczywem.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 962
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 409
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 962
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 409
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Składniki
Boczek kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Podsmażamy do czasu aż wytopi się tłuszcz ale nie powstaną skwarki. Do boczku dodajemy pokrojoną cukinię /jeśli ma twarda skórkę musimy ją obrać/ oraz cebulę. Podsmażamy razem 3-4 min. Następnie dodajemy pokrojone śliwki suszone /najlepsze są wędzone/. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy i dodajemy na patelnię. Dusimy do czasu aż pomidory rozgotują się i część ich soku odparuje. Mąkę rozrabiamy w niewielkiej ilości wody i wlewamy na patelnię by zagęścić potrawkę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dusimy jeszcze 2-3 min. Możemy podawać z ryżem, makaronem lub pieczywem.