Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna , syta potrawka z dyni jaką jadłam będąc w Grecji u kuzynki. Tak przygotowana dynia smakuje wyśmienicie i jest bardzo smaczna. Polecam
garnek, nóż, patelnia, łyżka,
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231938
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231938
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Składniki
Dynię umyć, obrać z twardej skóry następnie pokroić w ćwiartki wyjąc pestki i miękki miąższ. Dynię pokroić w paski o długości około 4 cm. Paski oprószyć solą, pieprzem oraz mąką a następnie usmażyć na oleju. Paprykę umyć oczyścić z gniazd nasiennych a następnie pokroić w cienkie paseczki, włożyć na rozgrzaną patelnie dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebule podsmażyć do miękkości papryki podlewając od czasu do czasu wodą. Gdy papryka będzie miękka połączyć ją z usmażoną dynią dodać koncentrat pomidorowy oraz opłukane rodzynki, podusić jeszcze chwile, doprawić do smaku według uznania. Smacznego.