Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna , syta potrawka z dyni jaką jadłam będąc w Grecji u kuzynki. Tak przygotowana dynia smakuje wyśmienicie i jest bardzo smaczna. Polecam
garnek, nóż, patelnia, łyżka,
Ziemniaki pieczone w talarkach to świetna przekąska dla każdego, nie tylko dl...
Odsłon: 126
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1497
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 146
Ziemniaki pieczone w talarkach to świetna przekąska dla każdego, nie tylko dl...
Odsłon: 126
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1497
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 146
Składniki
Dynię umyć, obrać z twardej skóry następnie pokroić w ćwiartki wyjąc pestki i miękki miąższ. Dynię pokroić w paski o długości około 4 cm. Paski oprószyć solą, pieprzem oraz mąką a następnie usmażyć na oleju. Paprykę umyć oczyścić z gniazd nasiennych a następnie pokroić w cienkie paseczki, włożyć na rozgrzaną patelnie dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebule podsmażyć do miękkości papryki podlewając od czasu do czasu wodą. Gdy papryka będzie miękka połączyć ją z usmażoną dynią dodać koncentrat pomidorowy oraz opłukane rodzynki, podusić jeszcze chwile, doprawić do smaku według uznania. Smacznego.