Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna , syta potrawka z dyni jaką jadłam będąc w Grecji u kuzynki. Tak przygotowana dynia smakuje wyśmienicie i jest bardzo smaczna. Polecam
garnek, nóż, patelnia, łyżka,
Chleb mieszany to jeden z moich ulubionych i to zdecydowanie jego najczęściej...
Odsłon: 18106
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 42
Przepis dnia
Ciasto mocno czekoladowe i wilgotne jak brownie albo murzynek za sprawą biszk...
Odsłon: 8072
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 135
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto.
Odsłon: 68
Chleb mieszany to jeden z moich ulubionych i to zdecydowanie jego najczęściej...
Odsłon: 18106
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 42
Przepis dnia
Ciasto mocno czekoladowe i wilgotne jak brownie albo murzynek za sprawą biszk...
Odsłon: 8072
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 135
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto.
Odsłon: 68
Składniki
Dynię umyć, obrać z twardej skóry następnie pokroić w ćwiartki wyjąc pestki i miękki miąższ. Dynię pokroić w paski o długości około 4 cm. Paski oprószyć solą, pieprzem oraz mąką a następnie usmażyć na oleju. Paprykę umyć oczyścić z gniazd nasiennych a następnie pokroić w cienkie paseczki, włożyć na rozgrzaną patelnie dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebule podsmażyć do miękkości papryki podlewając od czasu do czasu wodą. Gdy papryka będzie miękka połączyć ją z usmażoną dynią dodać koncentrat pomidorowy oraz opłukane rodzynki, podusić jeszcze chwile, doprawić do smaku według uznania. Smacznego.