Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna , syta potrawka z dyni jaką jadłam będąc w Grecji u kuzynki. Tak przygotowana dynia smakuje wyśmienicie i jest bardzo smaczna. Polecam
garnek, nóż, patelnia, łyżka,
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 53
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 34
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9276
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 53
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 34
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9276
Składniki
Dynię umyć, obrać z twardej skóry następnie pokroić w ćwiartki wyjąc pestki i miękki miąższ. Dynię pokroić w paski o długości około 4 cm. Paski oprószyć solą, pieprzem oraz mąką a następnie usmażyć na oleju. Paprykę umyć oczyścić z gniazd nasiennych a następnie pokroić w cienkie paseczki, włożyć na rozgrzaną patelnie dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebule podsmażyć do miękkości papryki podlewając od czasu do czasu wodą. Gdy papryka będzie miękka połączyć ją z usmażoną dynią dodać koncentrat pomidorowy oraz opłukane rodzynki, podusić jeszcze chwile, doprawić do smaku według uznania. Smacznego.