Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna , syta potrawka z dyni jaką jadłam będąc w Grecji u kuzynki. Tak przygotowana dynia smakuje wyśmienicie i jest bardzo smaczna. Polecam
garnek, nóż, patelnia, łyżka,
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85133
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2423
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9931
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3853
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7041
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85133
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2423
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9931
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3853
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7041
Składniki
Dynię umyć, obrać z twardej skóry następnie pokroić w ćwiartki wyjąc pestki i miękki miąższ. Dynię pokroić w paski o długości około 4 cm. Paski oprószyć solą, pieprzem oraz mąką a następnie usmażyć na oleju. Paprykę umyć oczyścić z gniazd nasiennych a następnie pokroić w cienkie paseczki, włożyć na rozgrzaną patelnie dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebule podsmażyć do miękkości papryki podlewając od czasu do czasu wodą. Gdy papryka będzie miękka połączyć ją z usmażoną dynią dodać koncentrat pomidorowy oraz opłukane rodzynki, podusić jeszcze chwile, doprawić do smaku według uznania. Smacznego.