Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jeden powie że to fasolka po bretońsku, ale nie do końca. Czerwona fasola i nasiona fenkułu, smakuje nieziemsko.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118436
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8521
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3141
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2292
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1610
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118436
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8521
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3141
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2292
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1610
Składniki
Fasolę płuczemy i namaczamy najlepiej na noc w zimnej wodzie. Następnego dnia fasolę gotujemy w tej samej wodzie z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Boczek,kiełbasę, cebulę i czosnek kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju kokosowego. W tym samym czasie pomidory blendujemy razem z zalewą, wsypujemy przyprawy i mieszamy. Wlewamy na patelnię z przysmażoną kiełbasą. Dusimy ok . 7-8 min i wlewamy całość do garnka z fasolą. Nasiona fenkułu rozgniatamy w moździerzu i doprawiamy całość. Szczypior drobno siekamy i posypujemy całość. Smacznego!!!!