Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jeden powie że to fasolka po bretońsku, ale nie do końca. Czerwona fasola i nasiona fenkułu, smakuje nieziemsko.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 553
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1375
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25597
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 553
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1375
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25597
Składniki
Fasolę płuczemy i namaczamy najlepiej na noc w zimnej wodzie. Następnego dnia fasolę gotujemy w tej samej wodzie z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Boczek,kiełbasę, cebulę i czosnek kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju kokosowego. W tym samym czasie pomidory blendujemy razem z zalewą, wsypujemy przyprawy i mieszamy. Wlewamy na patelnię z przysmażoną kiełbasą. Dusimy ok . 7-8 min i wlewamy całość do garnka z fasolą. Nasiona fenkułu rozgniatamy w moździerzu i doprawiamy całość. Szczypior drobno siekamy i posypujemy całość. Smacznego!!!!