Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jeden powie że to fasolka po bretońsku, ale nie do końca. Czerwona fasola i nasiona fenkułu, smakuje nieziemsko.
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 348
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 119
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 348
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 119
Składniki
Fasolę płuczemy i namaczamy najlepiej na noc w zimnej wodzie. Następnego dnia fasolę gotujemy w tej samej wodzie z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Boczek,kiełbasę, cebulę i czosnek kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju kokosowego. W tym samym czasie pomidory blendujemy razem z zalewą, wsypujemy przyprawy i mieszamy. Wlewamy na patelnię z przysmażoną kiełbasą. Dusimy ok . 7-8 min i wlewamy całość do garnka z fasolą. Nasiona fenkułu rozgniatamy w moździerzu i doprawiamy całość. Szczypior drobno siekamy i posypujemy całość. Smacznego!!!!