Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jeden powie że to fasolka po bretońsku, ale nie do końca. Czerwona fasola i nasiona fenkułu, smakuje nieziemsko.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 109
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 291
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1196
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2131
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25535
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 109
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 291
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1196
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2131
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25535
Składniki
Fasolę płuczemy i namaczamy najlepiej na noc w zimnej wodzie. Następnego dnia fasolę gotujemy w tej samej wodzie z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Boczek,kiełbasę, cebulę i czosnek kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju kokosowego. W tym samym czasie pomidory blendujemy razem z zalewą, wsypujemy przyprawy i mieszamy. Wlewamy na patelnię z przysmażoną kiełbasą. Dusimy ok . 7-8 min i wlewamy całość do garnka z fasolą. Nasiona fenkułu rozgniatamy w moździerzu i doprawiamy całość. Szczypior drobno siekamy i posypujemy całość. Smacznego!!!!