Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, pożywne, nieskomplikowane danie, którym chciałabym się z Wami podzielić. Jest to potrawka z fasolki szparagowej, którą bardzo lubię, a dodatek kiełbasy wzbogacił smak dania.
garnek, patelnia,
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101933
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1984
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5842
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5844
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101933
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1984
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5842
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5844
Składniki
Fasolkę pozbawiamy włókien, myjemy i kroimy na kawałki. Następnie wkładamy do osolonego wrzątku i gotujemy około 3 - 4 minut. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą i odsączamy na sicie. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Pomidory wkładamy na chwilkę do gorącej wody ściągamy skórki i kroimy w kostkę. Cebulę po obraniu kroimy w kostkę, podsmażamy do zeszklenia na oleju. Do zeszklonej cebuli dodajemy fasolkę, pokrojoną paprykę i podsmażamy chwilę mieszając co jakiś czas. Dodajemy pomidory i doprawiamy solą. Dodajemy bulion i dusimy około 15 minut, po tym czasie dodajemy pokrojoną kiełbasę, mieszamy i dusimy następne 15 -20 minut. Całość zalewamy śmietaną, mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku solą. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem, albo po prostu z pieczywem.
Pyszna potrawka gotowa do podania.