Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, pożywne, nieskomplikowane danie, którym chciałabym się z Wami podzielić. Jest to potrawka z fasolki szparagowej, którą bardzo lubię, a dodatek kiełbasy wzbogacił smak dania.
garnek, patelnia,
Fasolka szparagowa to jedno z moich ulubionych warzyw. Kiedy tylko pojawia si...
Odsłon: 7824
Jeśli szukasz ciekawego dodatku do świątecznego obiadu to mam dla Ciebie dosk...
Odsłon: 199
Dziś poleca się mój nowy chlebek który wymyśliłam, chcecie przepis więc zapra...
Odsłon: 208
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 140
U mnie żadne święta nie mogą się obejść bez ryb, a że to Wielkanoc to w wersj...
Odsłon: 70
Jeśli szukasz ciekawego dodatku do świątecznego obiadu to mam dla Ciebie dosk...
Odsłon: 199
Dziś poleca się mój nowy chlebek który wymyśliłam, chcecie przepis więc zapra...
Odsłon: 208
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 140
U mnie żadne święta nie mogą się obejść bez ryb, a że to Wielkanoc to w wersj...
Odsłon: 70
Składniki
Fasolkę pozbawiamy włókien, myjemy i kroimy na kawałki. Następnie wkładamy do osolonego wrzątku i gotujemy około 3 - 4 minut. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą i odsączamy na sicie. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Pomidory wkładamy na chwilkę do gorącej wody ściągamy skórki i kroimy w kostkę. Cebulę po obraniu kroimy w kostkę, podsmażamy do zeszklenia na oleju. Do zeszklonej cebuli dodajemy fasolkę, pokrojoną paprykę i podsmażamy chwilę mieszając co jakiś czas. Dodajemy pomidory i doprawiamy solą. Dodajemy bulion i dusimy około 15 minut, po tym czasie dodajemy pokrojoną kiełbasę, mieszamy i dusimy następne 15 -20 minut. Całość zalewamy śmietaną, mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku solą. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem, albo po prostu z pieczywem.
Pyszna potrawka gotowa do podania.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Karminadle z płatkami owsianymi i jabłkiem
Dania główne
Kotlety z kiełbasy
Dania główne
Boeuf bourguignon
Dania główne
Kurczak zapiekany w zielonym sosie.
Karminadle z płatkami owsianymi i jabłkiem
Coś dla miłośników śląskich karminadli a polskich kotletów mielonych .
Odsłon: 209
Kotlety z kiełbasy
Danie z PRL - u , smaczne i szybkie. Takie kotlety możemy przygotować z szero...
Odsłon: 143