Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna, gdy pogoda nas nie rozpieszcza. Sycąca i rozgrzewająca. Można podawać z ryżem, ja jednak najbardziej lubię ją konsumować w towarzystwie świeżego chleba.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68313
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2010
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68313
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2010
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Podsmaż na maśle.
Marchew obierz. Marchew i kabanosy pokrój w plasterki. Paprykę pokrój w cienkie paseczki. Wszystkie warzywa dołóż do cebuli.
Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż ok. 10 minut. Dosyp chilli, cynamon. imbir, kurkumę i kmin. Wlej mleko. Dopraw solą i pieprzem. Duś pod przykryciem przez kwadrans. Dodaj fasolkę i koncentrat pomidorowy. Podawaj na ciepło. Tuż przed podaniem można posypać posiekaną natką pietruszki.