Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna, gdy pogoda nas nie rozpieszcza. Sycąca i rozgrzewająca. Można podawać z ryżem, ja jednak najbardziej lubię ją konsumować w towarzystwie świeżego chleba.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Podsmaż na maśle.
Marchew obierz. Marchew i kabanosy pokrój w plasterki. Paprykę pokrój w cienkie paseczki. Wszystkie warzywa dołóż do cebuli.
Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż ok. 10 minut. Dosyp chilli, cynamon. imbir, kurkumę i kmin. Wlej mleko. Dopraw solą i pieprzem. Duś pod przykryciem przez kwadrans. Dodaj fasolkę i koncentrat pomidorowy. Podawaj na ciepło. Tuż przed podaniem można posypać posiekaną natką pietruszki.