Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy w pełni a więc na stole goszczą grzybki:) U mnie były grzyby leśne mieszane /podgrzybki, borowiki itp/ duszone z papryką, porem w sosie śmietanowym podane z piure ziemniaczanym. Danie było naprawdę smaczne i godne polecenia:)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10936
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3547
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2634
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10936
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3547
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2634
Składniki
Grzyby leśne dokładnie oczyszczamy, większe okazy kroimy na połówki lub ćwiartki a mniejsze pozostawiamy w całości. Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy drobno pokrojony por /biała część/ i czosnek oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Podsmażamy ok. pół minuty często mieszając i dodajemy grzyby. Dusimy na średnim ogniu ok. 20 min. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec wlewamy śmietanę, mieszamy i zagotowujemy. W międzyczasie ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Gdy będą miękkie odcedzamy, dodajemy mleko i masło i tłuczemy na jednolitą masę. Porcje ziemniaków wykładamy na talerz, podajemy z potrawką warzywno-grzybową i posypujemy koperkiem.