Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy podana na ciepłą kolację. Polecam
nóż, deska, patelnia, ręcznik papierowy,
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118270
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8454
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3122
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2198
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1569
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118270
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8454
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3122
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2198
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1569
Składniki
Filet z indyka oczyścić, osuszyć i pokroić w większe kawałki. Następnie dobrze natrzeć przyprawami. ( można użyć swoich ulubionych). Odłożyć na godzinę w chłodne miejsce, w między czasie obrać cebule , przekroić na połówki i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać oleju , włożyć przygotowany filet i podpiec do zrumienia. Na drugiej większej i głębszej patelni rozgrzać 2 - 3 łyżki oleju, na całym spodzie rozłożyć cebulę. Włożyć podsmażonego indyka , zalać bulionem i dusić na małym ogniu pod przykryciem do rozpadu cebuli i miękkości mięsa. Można potrawkę zagęścić dodając pokrojoną w drobną kostkę kromkę chleba. Gotową potrawkę posypać posiekanym koperkiem lub natka pietruszki. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem, z ugotowanym makaronem czy ziemniaczkami. Smacznego
Potrawka gotowa.