Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-06-2009
Doskonałe danie dla całej rodziny.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 93
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 93
Składniki
Mięso z rosołu podzielić na kawałki, odłożyć na bok. W garnku rozgrzać masło, dodać mąkę i smażyć, by straciła smak surowizny (nie złocić!), powoli i stopniowo dodawać zimny (nie będzie klusek) rosół, tak, by odiagnąć kremową, półpłynną kosystencję. Dodać sok z cytryny, cukier i rodzynki. Gdy lekko napęcznieją, dodać mięso, aby się zagrzało w sosie.
Podawać z ryżem. Smacznego!