Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1064
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 414
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1188
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 237
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1064
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 414
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1188
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 237
Składniki
Udka z kurczaka ugotować z dodatkiem warzyw i soli. Miękkie mięso wyjąć ,ostudzić i podzielić na porcje. Marchew i seler pokroić w grubą kostkę ,dodać z powrotem do bulionu. Z masła i mąki przygotować jasną zasmażkę ,rozprowadzić bulionie ,zagotować. Dodać osączony (nie do końca) groszek i posiekaną natkę pietruszki ,dalej gotować ok. 5 min. 2 żółtka wymieszać ze śmietaną ,dodać do sosu ,doprowadzić do wrzenia. Doprawić odrobiną białego pieprzu. Podawać z ziemniakami lub sypkim ryżem.