Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, prosto, smacznie
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 281
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 25
Polecam.
Odsłon: 776
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2045
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 281
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 25
Polecam.
Odsłon: 776
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2045
Składniki
Piersi z kurczaka kroimy na kawałki, a następnie rumienimy na patelni na rozgrzanym oleju, po czym opróżniamy zawartość patelni do garnka, w którym będziemy potrawkę gotować. Smażenie nie powinno trwać dłużej niż 5 minut na dużym ogniu.
Na tę samą patelnię wylewamy olej, wykładamy warzywa mrożone i smażymy do momentu, kiedy się odmroża. W tym czasie obieramy ziemniaki, kroimy je na 4 części.
Do garnka z kurczakiem wykładamy warzywa.
Dodajemy ziemniaki, posypujemy pieprzem grubo mielonym. Zalewamy wodą i zagotowujemy na dużym ogniu, po czym zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem aż warzywa będą miękkie, co trwa około 20 minut.
W tym czasie wykładamy na patelnię pomidory z puszki i smażymy aż zawartość zredukuje się o połowę. 20 minut całkowicie wystarczy (do tego czasu warzywa będą gotowe).
Przecier powinien być gęsty. Dodajemy przecier do garnka i zagotowujemy.
Ziemniaki nie powinny być rozgotowane. Doprawiamy solą, płatkami chili i pieprzem, jeśli trzeba. Można dodać kostkę rosołowa zamiast soli i pieprzu. Gotowanie całej potrawy w garnku zajmuje do pół godziny. Podajemy w miseczkach lub głębokich talerzach.