Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 15
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej szynki z dodatkiem war...
Odsłon: 105
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 1875
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 130
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 15
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej szynki z dodatkiem war...
Odsłon: 105
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 1875
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 130
Składniki
Z kurczaka, włoszczyzny i przypraw gotujemy rosół.
Wyjmujemy pierś i udka (pozbawiamy kości), kroimy w kostkę oraz marchew, którą kroimy w słupki.
0,5 l rosołu odlewamy do drugiego rondla, dodajemy pokrojone mięso, marchew i papryki.
Z masła i mąki robimy jasną zasmażkę (można użyc gotowej). Dusimy przez ok. 5-10 minut. Doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę. Podajemy z ryżem lub ziemniakami z wody.