Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1720
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1517
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1486
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1775
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1720
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1517
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1486
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1775
Składniki
Z kurczaka, włoszczyzny i przypraw gotujemy rosół.
Wyjmujemy pierś i udka (pozbawiamy kości), kroimy w kostkę oraz marchew, którą kroimy w słupki.
0,5 l rosołu odlewamy do drugiego rondla, dodajemy pokrojone mięso, marchew i papryki.
Z masła i mąki robimy jasną zasmażkę (można użyc gotowej). Dusimy przez ok. 5-10 minut. Doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę. Podajemy z ryżem lub ziemniakami z wody.