Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8701
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1278
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10322
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4684
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 761
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8701
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1278
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10322
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4684
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 761
Składniki
Z kurczaka, włoszczyzny i przypraw gotujemy rosół.
Wyjmujemy pierś i udka (pozbawiamy kości), kroimy w kostkę oraz marchew, którą kroimy w słupki.
0,5 l rosołu odlewamy do drugiego rondla, dodajemy pokrojone mięso, marchew i papryki.
Z masła i mąki robimy jasną zasmażkę (można użyc gotowej). Dusimy przez ok. 5-10 minut. Doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę. Podajemy z ryżem lub ziemniakami z wody.