Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto z nas nie lubi kurczaka , a w towarzystwie pysznych warzyw i ugotowanego, sytego ryżu to już nie mówię. Polecam właśnie takie danie, smaczne i sycące.
garnek, sitko, nóż, patelnia,
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Fasolkę szparagowa oczyścić, odciąć końcówki i gotować w lekko osolonej wodzie około 10 minut . Odcedzić i odsączyć na sicie. Cebulę i czosnek pokroić drobno, podsmażyć na maśle klarownym razem z obranymi, pokrojonymi w plastry pieczarkami, dodać wcześniej przygotowaną fasolkę i dalej podsmażać jeszcze przez około 10 minut. Flet z kurczaka dokładnie oczyścić, wypłukać, a następnie pokroić w różnej wielkości kawałki. Podsmażyć na maśle klarownym przyprawić przyprawą do kurczaka a następnie dodać do warzyw, dodać bulion i gotować do miękkości. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość zagęścić zahartowaną śmietaną wymieszaną z mąką. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.