Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto z nas nie lubi kurczaka , a w towarzystwie pysznych warzyw i ugotowanego, sytego ryżu to już nie mówię. Polecam właśnie takie danie, smaczne i sycące.
garnek, sitko, nóż, patelnia,
Małe ciasto na blaszkę 24x28 cm że śliwek węgierek.
Odsłon: 7936
Przepis łatwy do wykonania. Ciasto idealne do kawy czy herbaty, spotkania z r...
Odsłon: 909
Domowa musztarda to jest coś, co już od kilku lat przygotowuję we własnej kuc...
Odsłon: 710
Małe ciasto na blaszkę 24x28 cm że śliwek węgierek.
Odsłon: 7936
Przepis łatwy do wykonania. Ciasto idealne do kawy czy herbaty, spotkania z r...
Odsłon: 909
Domowa musztarda to jest coś, co już od kilku lat przygotowuję we własnej kuc...
Odsłon: 710
Składniki
Fasolkę szparagowa oczyścić, odciąć końcówki i gotować w lekko osolonej wodzie około 10 minut . Odcedzić i odsączyć na sicie. Cebulę i czosnek pokroić drobno, podsmażyć na maśle klarownym razem z obranymi, pokrojonymi w plastry pieczarkami, dodać wcześniej przygotowaną fasolkę i dalej podsmażać jeszcze przez około 10 minut. Flet z kurczaka dokładnie oczyścić, wypłukać, a następnie pokroić w różnej wielkości kawałki. Podsmażyć na maśle klarownym przyprawić przyprawą do kurczaka a następnie dodać do warzyw, dodać bulion i gotować do miękkości. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość zagęścić zahartowaną śmietaną wymieszaną z mąką. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.