Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto z nas nie lubi kurczaka , a w towarzystwie pysznych warzyw i ugotowanego, sytego ryżu to już nie mówię. Polecam właśnie takie danie, smaczne i sycące.
garnek, sitko, nóż, patelnia,
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 154
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22367
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 179
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 154
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22367
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 179
Składniki
Fasolkę szparagowa oczyścić, odciąć końcówki i gotować w lekko osolonej wodzie około 10 minut . Odcedzić i odsączyć na sicie. Cebulę i czosnek pokroić drobno, podsmażyć na maśle klarownym razem z obranymi, pokrojonymi w plastry pieczarkami, dodać wcześniej przygotowaną fasolkę i dalej podsmażać jeszcze przez około 10 minut. Flet z kurczaka dokładnie oczyścić, wypłukać, a następnie pokroić w różnej wielkości kawałki. Podsmażyć na maśle klarownym przyprawić przyprawą do kurczaka a następnie dodać do warzyw, dodać bulion i gotować do miękkości. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość zagęścić zahartowaną śmietaną wymieszaną z mąką. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.