Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby leśne możemy zastąpić pieczarkami. Danie jest proste i pyszne. Serwuję je z ryżem lub gotowanymi ziemniaczkami.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 147
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31332
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 422
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 147
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31332
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 422
Składniki
Fileta z kurczaka myjemy i kroimy na paski. Doprawiamy solą, pieprzem, kurkumą i ziołami prowansalskimi. Polewamy oliwą - całość dokładnie mieszamy. Grzyby kroimy na kawałki, cebulę w półplasterki lub kostkę, czosnek siekamy.
Fileta z kurczaka podsmażamy i odkładamy na talerz. Następnie podsmażamy grzyby - odkładamy na talerz. Na samym końcu podsmażamy cebulę z czosnkiem. Dodajemy do niej podsmażonego fileta z kurczaka i grzyby. Całość mieszamy, dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku i chwilę dusimy. Podajemy z ryżem lub gotowanymi ziemniakami.