Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby leśne możemy zastąpić pieczarkami. Danie jest proste i pyszne. Serwuję je z ryżem lub gotowanymi ziemniaczkami.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1076
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2874
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 966
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1732
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14701
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1076
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2874
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 966
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1732
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14701
Składniki
Fileta z kurczaka myjemy i kroimy na paski. Doprawiamy solą, pieprzem, kurkumą i ziołami prowansalskimi. Polewamy oliwą - całość dokładnie mieszamy. Grzyby kroimy na kawałki, cebulę w półplasterki lub kostkę, czosnek siekamy.
Fileta z kurczaka podsmażamy i odkładamy na talerz. Następnie podsmażamy grzyby - odkładamy na talerz. Na samym końcu podsmażamy cebulę z czosnkiem. Dodajemy do niej podsmażonego fileta z kurczaka i grzyby. Całość mieszamy, dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku i chwilę dusimy. Podajemy z ryżem lub gotowanymi ziemniakami.