Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna potrawka, która przypadła do gustu mojej rodzinie
Jesienna rozgrzewająca potrawa. To chili szybko się gotuje i jest przepyszne....
Odsłon: 1055
Bogactwo smaków!
Odsłon: 332
Ślimaczki z mięsa i boczku to wykwintna, a jednocześnie niezwykle prosta w pr...
Odsłon: 391
Jesienna rozgrzewająca potrawa. To chili szybko się gotuje i jest przepyszne....
Odsłon: 1055
Bogactwo smaków!
Odsłon: 332
Ślimaczki z mięsa i boczku to wykwintna, a jednocześnie niezwykle prosta w pr...
Odsłon: 391
Składniki
Mięso umyć, oczyścić, pokroić na mniejsze części, zalać wodą. Do mięsa dodać kostkę rosołową, obrane marchewki i wszystko razem gotować ok. 1 h. Na końcu przyprawić solą i pieprzem. Na oleju podsmażamy posiekaną cebulę, dodajemy mięso i chwilę razem dusimy, podlewając bulionem ok. 2-3 cm ponad mięso. Dodajemy masło, sok z cytryny i pokrojoną w kostkę marchewkę. Całość dusimy ok. 15 min. Jeżeli całość jest z rzadka to doprawiamy mąką. Na końcu dodajemy śmietanę i posiekany koperek. Wszystko mieszamy. Możemy podawać z ryżem, kaszą, ziemniakami, makaronem. Ja podałam z kaszą oraz gotowanymi brokułami.