Dania główne Przepis na:
Potrawka z kurczaka z papryką

Przepisów i artykułów: 2156 Ocena: 47983
Dodano: 10.03.2014
Odsłon: 2500
Składniki
- Rozdrobnione mięso drobiowe z rosołu (ok. 400 g)
- 2 papryki czerwone
- 400 ml bulionu drobiowego
- 2 marchewki
- 150 ml śmietany
- czubata łyżka mąki
- sól ,pieprz ,cukier
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Do bulionu dodałem pokrojone w paski papryki ,pokrojone w krążki marchewki. Gotowałem do miękkości. Następnie włożyłem kawałki mięsa ,zagotowałem. Śmietanę wymieszałem z mąką i niewielką ilością bulionu ,dodałem do całości i zagotowałem. Potrawkę doprawiłem do smaku cukrem ,solą oraz pieprzem.
Komentarze do przepisu (6)

taura 14 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Mięso z rosołu to dla mnie zawsze udręka. Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 11 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Robię podobną, ale ją bardziej udoskonalam liściem laurowym i zielem angielskim , papryką słodką i ostrą w proszku. Czasem surową papryką. Śmietankę też mieszam z mąką. Poza tym wszystko się zgadza.3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 11 marca 2014Zgłoś do usunięcia
często tak robimy i potwierdzam jest pyszna:)3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 10 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Ja zazwyczaj mięso z rosołu daję z sosem chrzanowym lub robię w galarecie..to najszybciej zjedzą.Ale muszę wreszcie zrobić taką potrawkę ,może uda mi się ją przemycić.2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 10 marca 2014Zgłoś do usunięcia
pycha, coś dla mojego syna, on uwielbia drób w takim delikatnym sosie, zresztą ja też :)1 Kto głosował? | Odpowiedz