Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkie, smaczne i łatwe
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 223
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 6815
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 110
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 223
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 6815
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 110
Składniki
Kurczaka pokroić w kawałeczki i podsmażyć. Przełożyć do garnka.
Pokrojone w kosteczkę pieczarki, utartą marchewkę (na dużych oczkach) i cebulkę - kolejno podsmażyć i przełożyć do garnka.
Podlać gorącą wodą z dodatkiem przyprawy do kurczaka i rozrobionej kostki rosołowej. Poddusić ok 20 min.
Zrobić zawiesinę ze śmietany i mąki - rozprowadzić w wywarze. Całość chwilkę pogotować, można ewentualnie przyprawić jeszcze przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem.
Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
Na talerz wyłożyć ryż i polać potrawką lub wymieszać w garnku i podawać.
Smacznego ;)