Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkie, smaczne i łatwe
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1941
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1632
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2599
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1941
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1632
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2599
Składniki
Kurczaka pokroić w kawałeczki i podsmażyć. Przełożyć do garnka.
Pokrojone w kosteczkę pieczarki, utartą marchewkę (na dużych oczkach) i cebulkę - kolejno podsmażyć i przełożyć do garnka.
Podlać gorącą wodą z dodatkiem przyprawy do kurczaka i rozrobionej kostki rosołowej. Poddusić ok 20 min.
Zrobić zawiesinę ze śmietany i mąki - rozprowadzić w wywarze. Całość chwilkę pogotować, można ewentualnie przyprawić jeszcze przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem.
Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
Na talerz wyłożyć ryż i polać potrawką lub wymieszać w garnku i podawać.
Smacznego ;)