Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkie, smaczne i łatwe
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1278
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1278
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Kurczaka pokroić w kawałeczki i podsmażyć. Przełożyć do garnka.
Pokrojone w kosteczkę pieczarki, utartą marchewkę (na dużych oczkach) i cebulkę - kolejno podsmażyć i przełożyć do garnka.
Podlać gorącą wodą z dodatkiem przyprawy do kurczaka i rozrobionej kostki rosołowej. Poddusić ok 20 min.
Zrobić zawiesinę ze śmietany i mąki - rozprowadzić w wywarze. Całość chwilkę pogotować, można ewentualnie przyprawić jeszcze przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem.
Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
Na talerz wyłożyć ryż i polać potrawką lub wymieszać w garnku i podawać.
Smacznego ;)