Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2194
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17991
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2000
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2194
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17991
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2000
Składniki
Mięso z rosołu podzielić na cząstki i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać pokrojoną w gruba kostkę cebulę i pieczarki (też grubo skrojone). Następnie dodać ogórek kiszony pokrojony w kostkę i paprykę. (ja zamiast tego dodaję gotową sałatkę ze słoika , którą przygotowuję latem, patrz w moich przepisach"Sałatka z ogórków").Na koniec dodać oliwki. Wszystko razem podlać odrobiną wody i dusić chwilę pod przykryciem.
Musztardę i koncentrat połączyć, dodać 3 łyżeczki mąki i zalać 0,5 l wody. Wszystko dokładnie wymieszać by nie powstały grudki. Zalać przygotowane warzywa z mięsem i mieszac aż zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem, ewentualnie vegettą.
Najlepiej podawać z ryżem ugotowanym ze szczyptą kurkumy, lub z kaszą.