Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie potrawki z warzyw, mięsa i wędliny to dobry sposób na smaczny i sycący dodatek do pieczywa.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3761
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2118
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5569
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5582
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3761
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2118
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5569
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5582
Składniki
Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę, natrzeć przyprawą do gyrosa, zawinąć w folię, odłożyć do lodówki na pół godziny.
Następnie razem z pokrojoną w kostkę papryką podsmażyć na oleju.
Podsmażone mięso przełożyć do garnka. Na pozostałym po smażeniu mięsa tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Wsypać pokrojoną cukinię, smażyć przez chwilę
Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w pół krążki, zrumienić na suchej patelni.Do garnka z mięsem dodać cukinię z cebulą i kiełbasę.
Wsypać obrane ze skórki pomidory, dodać koncentrat, wędzoną paprykę i ketchup. Gotować do miękkości warzyw i mięsa. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.