Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sos z mięsa mielonego wieprzowo-wołowego z dodatkiem groszku. Doskonały do makaronu, ryżu, kaszy lub piure ziemniaczanego:)
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1320
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25033
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 135
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1320
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25033
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 135
Składniki
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Możemy wykorzystać makaron pozostały po obiedzie. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Podsmażamy do czasu aż będą szkliste. Następnie dodajemy mięso mielone, doprawiamy solą, pieprzem i paprykami i podsmażamy do czasu aż straci kolor surowizny. Koncentrat pomidorowy mieszamy z gorącym bulionem i wlewamy do mięsa na patelni. Dusimy na małym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie a sos odparuje i zgęstnieje. Na koniec wrzucamy odsączony z zalewy groszek i przez 1-2 min podgrzewamy często mieszając.Ostatecznie doprawiamy do smaku i podajemy z makaronem. *Zamiast groszku z puszki możemy dodać groszek mrożony /może być z marchewką/ * Jeśli groszek jest twardy możemy go dodać wcześniej /razem z bulionem/ i gotować wraz z mięsem do miękkości.