Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sos z mięsa mielonego wieprzowo-wołowego z dodatkiem groszku. Doskonały do makaronu, ryżu, kaszy lub piure ziemniaczanego:)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 907
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 217
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 907
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 217
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Składniki
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Możemy wykorzystać makaron pozostały po obiedzie. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Podsmażamy do czasu aż będą szkliste. Następnie dodajemy mięso mielone, doprawiamy solą, pieprzem i paprykami i podsmażamy do czasu aż straci kolor surowizny. Koncentrat pomidorowy mieszamy z gorącym bulionem i wlewamy do mięsa na patelni. Dusimy na małym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie a sos odparuje i zgęstnieje. Na koniec wrzucamy odsączony z zalewy groszek i przez 1-2 min podgrzewamy często mieszając.Ostatecznie doprawiamy do smaku i podajemy z makaronem. *Zamiast groszku z puszki możemy dodać groszek mrożony /może być z marchewką/ * Jeśli groszek jest twardy możemy go dodać wcześniej /razem z bulionem/ i gotować wraz z mięsem do miękkości.