Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla Was kolejną propozycję szybkiego i pysznego dania obiadowego. Składniki są znane chociażby z lecza, więc - jeśli gustujecie w chrupkich i barwnych warzywach - to propozycja idealna dla Was. Dodatek chudej szynki sprawia, że potrawa nie jest tłusta, za to sycąca. Całość pławi się w passacie z dodatkiem bazylii, oregano oraz aromatycznych przypraw i doskonale komponuje się z kaszą gryczaną. Znów wygrywa pyszny minimalizm.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 700
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 551
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3394
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4124
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 902
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 700
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 551
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3394
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4124
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 902
Składniki
W teflonowym rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić mięso, posolić, zmielić pieprz, dodać przyprawę hiszpańską i sól, z grubsza rozdrobnić łopatką i obsmażać do zezłocenia. W czasie, kiedy mięso się smaży, obrać marchew, pokroić w cienkie zapałki, papryki oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać, pokroić w paski, pora i cukinie oczyścić i w pokroić w pół talarki. Pieczarki opłukać i pokroić w paseczki. Oliwki osączyć z zalewy i każdą przekroić na pół. Do podsmażonego mięsa dodawać kolejno warzywa: marchew, pora, pieczarki, oba rodzaje papryk, oliwki i cukinię. Czas pomiędzy dodawaniem kolejnych warzyw powinien wynosić do 5 minut. Na koniec doprawić bazylią, oregano, papryką. Wlać passatę lub pomidory z puszki, przykryć i dusić przez około 10 minut. W razie potrzeby doprawić do smaku. Podawać z kaszą gryczaną ugotowaną na sypko, żółtymi pomidorami malinowymi lub ulubioną surówką. Posypać ziarnami sezamu. Smacznego.