Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla Was kolejną propozycję szybkiego i pysznego dania obiadowego. Składniki są znane chociażby z lecza, więc - jeśli gustujecie w chrupkich i barwnych warzywach - to propozycja idealna dla Was. Dodatek chudej szynki sprawia, że potrawa nie jest tłusta, za to sycąca. Całość pławi się w passacie z dodatkiem bazylii, oregano oraz aromatycznych przypraw i doskonale komponuje się z kaszą gryczaną. Znów wygrywa pyszny minimalizm.
W teflonowym rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić mięso, posolić, zmielić pieprz, dodać przyprawę hiszpańską i sól, z grubsza rozdrobnić łopatką i obsmażać do zezłocenia.
W czasie, kiedy mięso się smaży, obrać marchew, pokroić w cienkie zapałki, papryki oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać, pokroić w paski, pora i cukinie oczyścić i w pokroić w pół talarki. Pieczarki opłukać i pokroić w paseczki. Oliwki osączyć z zalewy i każdą przekroić na pół.
Do podsmażonego mięsa dodawać kolejno warzywa: marchew, pora, pieczarki, oba rodzaje papryk, oliwki i cukinię.
Czas pomiędzy dodawaniem kolejnych warzyw powinien wynosić do 5 minut.
Na koniec doprawić bazylią, oregano, papryką. Wlać passatę lub pomidory z puszki, przykryć i dusić przez około 10 minut. W razie potrzeby doprawić do smaku.
Podawać z kaszą gryczaną ugotowaną na sypko, żółtymi pomidorami malinowymi lub ulubioną surówką. Posypać ziarnami sezamu.
Smacznego.
Sernik na spodzie z ciastem kruchym i kruszonką. Sernik z Kajmakiem i cukierk...
Odsłon: 3360
Zupa szczawiowa według tradycyjnego przepisu. Taką właśnie przed latami gotow...
Odsłon: 50
Gołąbki to bardzo smaczne, a przy tym efektowne danie. Klasyk polskiej kuchni...
Odsłon: 138
Kto powiedział, że gotowanie musi być nudne? Przyrządź prostą i kolorową foca...
Odsłon: 52
Kalarepa jest najczęściej wykorzystywana w sałatkach i zupach. Zaskoczy cię f...
Odsłon: 73
Zupa szczawiowa według tradycyjnego przepisu. Taką właśnie przed latami gotow...
Odsłon: 50
Gołąbki to bardzo smaczne, a przy tym efektowne danie. Klasyk polskiej kuchni...
Odsłon: 138
Kto powiedział, że gotowanie musi być nudne? Przyrządź prostą i kolorową foca...
Odsłon: 52
Kalarepa jest najczęściej wykorzystywana w sałatkach i zupach. Zaskoczy cię f...
Odsłon: 73
Składniki
W teflonowym rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić mięso, posolić, zmielić pieprz, dodać przyprawę hiszpańską i sól, z grubsza rozdrobnić łopatką i obsmażać do zezłocenia. W czasie, kiedy mięso się smaży, obrać marchew, pokroić w cienkie zapałki, papryki oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać, pokroić w paski, pora i cukinie oczyścić i w pokroić w pół talarki. Pieczarki opłukać i pokroić w paseczki. Oliwki osączyć z zalewy i każdą przekroić na pół. Do podsmażonego mięsa dodawać kolejno warzywa: marchew, pora, pieczarki, oba rodzaje papryk, oliwki i cukinię. Czas pomiędzy dodawaniem kolejnych warzyw powinien wynosić do 5 minut. Na koniec doprawić bazylią, oregano, papryką. Wlać passatę lub pomidory z puszki, przykryć i dusić przez około 10 minut. W razie potrzeby doprawić do smaku. Podawać z kaszą gryczaną ugotowaną na sypko, żółtymi pomidorami malinowymi lub ulubioną surówką. Posypać ziarnami sezamu. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Łopatka pieczona w kapuście kiszonej
Dania główne
Babcine gołąbki
Dania główne
Tarta z cukinią i bundzem
Dania główne
Roladki z kurczaka z pomidorem
Łopatka pieczona w kapuście kiszonej
mięso pieczone w kapuście jest przepyszne, kruche, miękkie i soczyste zawsze...
Odsłon: 104
Babcine gołąbki
Gołąbki to bardzo smaczne, a przy tym efektowne danie. Klasyk polskiej kuchni...
Odsłon: 138