Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z mięsa, boczniaków i warzyw jest wyśmienita. Można ją podawać z pieczywem, kaszą lub ryżem.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i kalarepę obrać, pokroić w kostkę, zalać wodą i blanszować. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Do miseczki wlać oliwę, wsypać przyprawę bałkańską, wymieszać. Następnie dodać mięso, wymieszać, przykryć i włożyć do lodówki na pół godziny.
Mięso razem z marynatą włożyć na rozgrzaną patelnię, zrumienić.
Na tłuszczu w którym smażyło się mięso podsmażyć posiekany por i pokrojone w kostkę boczniaki.
Por z boczniakami połączyć z mięsem i warzywami, Podlać warzywnym wywarem, dodać odrobinę soli i dusić do miękkości.
Śmietanę wymieszać z mąką i papryką, połączyć z mięsem, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.