Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z mięsa, boczniaków i warzyw jest wyśmienita. Można ją podawać z pieczywem, kaszą lub ryżem.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 356
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 381
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 356
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 381
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i kalarepę obrać, pokroić w kostkę, zalać wodą i blanszować. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Do miseczki wlać oliwę, wsypać przyprawę bałkańską, wymieszać. Następnie dodać mięso, wymieszać, przykryć i włożyć do lodówki na pół godziny.
Mięso razem z marynatą włożyć na rozgrzaną patelnię, zrumienić.
Na tłuszczu w którym smażyło się mięso podsmażyć posiekany por i pokrojone w kostkę boczniaki.
Por z boczniakami połączyć z mięsem i warzywami, Podlać warzywnym wywarem, dodać odrobinę soli i dusić do miękkości.
Śmietanę wymieszać z mąką i papryką, połączyć z mięsem, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.