Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z mięsa, boczniaków i warzyw jest wyśmienita. Można ją podawać z pieczywem, kaszą lub ryżem.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 23
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21659
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 23
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21659
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i kalarepę obrać, pokroić w kostkę, zalać wodą i blanszować. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Do miseczki wlać oliwę, wsypać przyprawę bałkańską, wymieszać. Następnie dodać mięso, wymieszać, przykryć i włożyć do lodówki na pół godziny.
Mięso razem z marynatą włożyć na rozgrzaną patelnię, zrumienić.
Na tłuszczu w którym smażyło się mięso podsmażyć posiekany por i pokrojone w kostkę boczniaki.
Por z boczniakami połączyć z mięsem i warzywami, Podlać warzywnym wywarem, dodać odrobinę soli i dusić do miękkości.
Śmietanę wymieszać z mąką i papryką, połączyć z mięsem, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.