Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z mięsa wołowego z rosołu z dodatkiem warzyw i pikantnej przyprawy do ryżu, kaszy lub ziemniaków.
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 58
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 391
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 709
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2372
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 57
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 58
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 391
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 709
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2372
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 57
Składniki
Mięso wołowe oddzielić od kości i rozdrobnić na mniejsze kawałki.
Posiekać cebulę, rozgnieść czosnek, zetrzeć na grubej tarce marchew i pietruszkę, a seler naciowy pokroić na małe kawałki. Wszystkie warzywa przełożyć na patelnię, wlać odrobinę oleju i dusić pod przykryciem kilka minut, a następnie dodać mięso ,wlać rosół. ,dodać paprykę i liść laurowy. Przykryć i dusić do miękkości warzyw.Doprawić solą i pieprzem.
Śmietanę rozbełtać z niewielką ilością sosu i wlać do potrawki. Wymieszać i podać z ryżem, lub jak kto woli z kaszą lub ziemniakami. Jako dodatek do dania dałam ogórki po żydowsku. Potrawka wyszła bardzo smaczna. SMACZNEGO!