Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z mięsa wołowego z rosołu z dodatkiem warzyw i pikantnej przyprawy do ryżu, kaszy lub ziemniaków.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1440
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 488
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1440
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 488
Składniki
Mięso wołowe oddzielić od kości i rozdrobnić na mniejsze kawałki.
Posiekać cebulę, rozgnieść czosnek, zetrzeć na grubej tarce marchew i pietruszkę, a seler naciowy pokroić na małe kawałki. Wszystkie warzywa przełożyć na patelnię, wlać odrobinę oleju i dusić pod przykryciem kilka minut, a następnie dodać mięso ,wlać rosół. ,dodać paprykę i liść laurowy. Przykryć i dusić do miękkości warzyw.Doprawić solą i pieprzem.
Śmietanę rozbełtać z niewielką ilością sosu i wlać do potrawki. Wymieszać i podać z ryżem, lub jak kto woli z kaszą lub ziemniakami. Jako dodatek do dania dałam ogórki po żydowsku. Potrawka wyszła bardzo smaczna. SMACZNEGO!