Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z mięsa wołowego z rosołu z dodatkiem warzyw i pikantnej przyprawy do ryżu, kaszy lub ziemniaków.
Polecam.
Odsłon: 318
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 338
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 291
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 318
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 338
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 291
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 150
Składniki
Mięso wołowe oddzielić od kości i rozdrobnić na mniejsze kawałki.
Posiekać cebulę, rozgnieść czosnek, zetrzeć na grubej tarce marchew i pietruszkę, a seler naciowy pokroić na małe kawałki. Wszystkie warzywa przełożyć na patelnię, wlać odrobinę oleju i dusić pod przykryciem kilka minut, a następnie dodać mięso ,wlać rosół. ,dodać paprykę i liść laurowy. Przykryć i dusić do miękkości warzyw.Doprawić solą i pieprzem.
Śmietanę rozbełtać z niewielką ilością sosu i wlać do potrawki. Wymieszać i podać z ryżem, lub jak kto woli z kaszą lub ziemniakami. Jako dodatek do dania dałam ogórki po żydowsku. Potrawka wyszła bardzo smaczna. SMACZNEGO!