Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam was gorąco w piątek, dziś mam tak piękną pogodę że nie bardzo chce mi się stać przy garach. Dlatego postanowiłam przygotować na szybko danie jednogarnkowe w trzydzieści minut gotowe.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231667
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4913
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36137
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1356
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231667
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4913
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36137
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1356
        
        
                Składniki
Na początek przygotować mięso, mięso zmielić maszynką o drobnych oczkach lub kupić od razu zmielone. Do zmielonego mięsa wsypać przyprawy i dokładnie wymieszać aby przyprawy połączyły się z mięsem mielonym. Przygotowane mięso odstawić na pięć minut aby przeszło smakiem i zapachem przypraw.
W czasie gdy mięso sobie odpoczywa z przyprawami, przygotować cebulę z czosnkiem. Na patelnię dużą wlać olej przełożyć do niej cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek pokrojony w drobniejszą kostkę lub przeciśnięty przez praskę. Cebulę z czosnkiem podsmażyć na średnim ogniu do czasu zeszklenia się cebuli i lekkiego zabarwienia jej na brązowo. Do podsmażonej cebuli z czosnkiem dodać przygotowane wcześniej mięso mielone z przyprawami.
Gdy mięso już ładnie się podsmażyło wtedy wlać pół szklanki wody i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa i wyparowania dodanej wody. jak już woda wyparowała wsypać do mięsa mieszankę europejską oraz mieszankę chińską i chwilę podsmażyć pod przykryciem do miękkości dodanych warzyw.
Gdy warzywa są już prawie miękkie wtedy wsypać kaszę gryczaną i wlać drugą połowę wody przegotowanej chłodnej, kaszę rozłożyć po całości i dusić wszystko na wolnym ogniu do miękkości dodanej kaszy gryczanej oraz wyparowania dodanej wody, w czasie duszenia się warzyw z mięsem i kaszą doprawić według swego smaku przyprawą uniwersalną.
Tak przygotowana potrawkę najlepiej jest podawać na gorąco chociaż wystygnięta również smakuje rewelacyjnie. Danie jest bardzo szybkie w przygotowaniu i nie męczące a smak takiego dania rozweseli nasze podniebienia. Potrawka jest z podanych składników przygotowana dla trzech osób jeżeli mamy większą rodzinę wystarczy zwiększyć ilość składników.