Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste w przygotowaniu i dzięki dodatkowi duże ilości warzyw zdrowe danie.
Rondel lub patelnia z głębokim dnem
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Składniki
Na patelni lub rondlu z głębokim dnem rozgrzewam 2 łyżki oleju. Następnie na rozgrzany olej dodaję parówki pokrojone na grube plasterki, drobno posiekaną cebulę oraz czosnek i pokrojoną w grubą kostkę paprykę. Smażę 4 minuty często mieszając.
Następnie do dania dodaję przecier pomidorowy, wrzątek oraz ciecierzycę. Wszystko doprawiam solą i pieprzem i duszę około 14 minut na średnim ogniu. Smacznego!