Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste w przygotowaniu i dzięki dodatkowi duże ilości warzyw zdrowe danie.
Rondel lub patelnia z głębokim dnem
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11409
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4966
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1179
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9964
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11409
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4966
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1179
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9964
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Składniki
Na patelni lub rondlu z głębokim dnem rozgrzewam 2 łyżki oleju. Następnie na rozgrzany olej dodaję parówki pokrojone na grube plasterki, drobno posiekaną cebulę oraz czosnek i pokrojoną w grubą kostkę paprykę. Smażę 4 minuty często mieszając.
Następnie do dania dodaję przecier pomidorowy, wrzątek oraz ciecierzycę. Wszystko doprawiam solą i pieprzem i duszę około 14 minut na średnim ogniu. Smacznego!