Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porwałem się na dziczyznę. W przepisie jest galaretka porzeczkowa. Ja takowej nie miałem, więc wykorzystałem czarne porzeczki w syropie i zrobiłem domowym sposobem.
Bardzo smaczne, proste w przygotowaniu rogaliki. Rogaliki drożdżowe z nadzien...
Odsłon: 74
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 108
Bardzo smaczne, proste w przygotowaniu rogaliki. Rogaliki drożdżowe z nadzien...
Odsłon: 74
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 108
Składniki
Marynata z jarzynami : Wycisnąłem sok z cytryny, dodałem wodę, wino i pokrojone w cienkie talarki jarzyny i korzenie. Zagotowałem, polałem mięso. Marynowałem 2 dni.
Mięso osączyłem z marynaty, posoliłem, przełożyłem na rozgrzane masło, dodałem jarzyny z marynaty, dusiłem pod przykryciem, aż mięso zmiękło i zrumieniło się. Wyjąłem. Do powstałego sosu dodałem mąkę, zasmażyłem, rozprowadziłem rosołem, przetarłem przez sito, zagotowałem, dodałem galaretkę porzeczkową, doprawiłem. Sarninę pokroiłem na równe kawałki, włożyłem do sosu, zagotowałem. Wyłożyłem na półmisek, dodałem sos porzeczkowy.