Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porwałem się na dziczyznę. W przepisie jest galaretka porzeczkowa. Ja takowej nie miałem, więc wykorzystałem czarne porzeczki w syropie i zrobiłem domowym sposobem.
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 1019
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 2171
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 1019
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 2171
Składniki
Marynata z jarzynami : Wycisnąłem sok z cytryny, dodałem wodę, wino i pokrojone w cienkie talarki jarzyny i korzenie. Zagotowałem, polałem mięso. Marynowałem 2 dni.
Mięso osączyłem z marynaty, posoliłem, przełożyłem na rozgrzane masło, dodałem jarzyny z marynaty, dusiłem pod przykryciem, aż mięso zmiękło i zrumieniło się. Wyjąłem. Do powstałego sosu dodałem mąkę, zasmażyłem, rozprowadziłem rosołem, przetarłem przez sito, zagotowałem, dodałem galaretkę porzeczkową, doprawiłem. Sarninę pokroiłem na równe kawałki, włożyłem do sosu, zagotowałem. Wyłożyłem na półmisek, dodałem sos porzeczkowy.