Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2594
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421718
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2141
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2594
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421718
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2141
Składniki
Serca opłukać, przekroić każde na pół. Podsmażyć na oliwie ok. 15 minut. Zalać wodą tak, żeby były przykryte. Dodać cebulę, paprykę, czosnek, pieprz, liść, ziele i jarzynkę - dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 2-2,5 godziny, uzupełniając od czasu do czasu poziom wody.
Pod koniec, gdy serca zmiękną, a połowa wody odparuje, dodać mąkę rozrobioną w mleku z kilkoma łyżkami powstałego sosu oraz natkę i pogotować 2-3 minuty. Doprawić do smaku.
Pyszne zarówno z pieczywem, jak i z ziemniakami, ryżem, kaszami i makaronem.
Smacznego. :)