Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka z serc drobiowych

Potrawka z serc drobiowych

Autor:

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 2353

Dodano:

Odsłon: 19219

Coś innego, coś dobrego.

Składniki

  • Serca drobiowe, 80 dkg
  • cebula suszona, 3 łyżeczki
  • papryka słodka w proszku, 1 łyżeczka
  • pieprz mielony, 1/2 łyżeczki
  • CZOSNEK GRANULOWANY, 1 łyżeczka
  • liść laurowy, 1 szt.
  • ziele angielskie, 3 ziarenka
  • jarzynka / vegeta, 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek, 2 łyżki
  • mleko, 1/2 szkl.
  • mąka, 1 czubata łyżka
  • natka pietruszki posiekana, 1 łyżka
  • sól, maggi, do smaku
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Serca opłukać, przekroić każde na pół. Podsmażyć na oliwie ok. 15 minut. Zalać wodą tak, żeby były przykryte. Dodać cebulę, paprykę, czosnek, pieprz, liść, ziele i jarzynkę - dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 2-2,5 godziny, uzupełniając od czasu do czasu poziom wody.

  2. Pod koniec, gdy serca zmiękną, a połowa wody odparuje, dodać mąkę rozrobioną w mleku z kilkoma łyżkami powstałego sosu oraz natkę i pogotować 2-3 minuty. Doprawić do smaku.

  3. Pyszne zarówno z pieczywem, jak i z ziemniakami, ryżem, kaszami i makaronem.

  4. Smacznego. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń