Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1753
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8310
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 725
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253044
Polecam.
Odsłon: 1400
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1753
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8310
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 725
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253044
Polecam.
Odsłon: 1400
Składniki
Serca opłukać, przekroić każde na pół. Podsmażyć na oliwie ok. 15 minut. Zalać wodą tak, żeby były przykryte. Dodać cebulę, paprykę, czosnek, pieprz, liść, ziele i jarzynkę - dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 2-2,5 godziny, uzupełniając od czasu do czasu poziom wody.
Pod koniec, gdy serca zmiękną, a połowa wody odparuje, dodać mąkę rozrobioną w mleku z kilkoma łyżkami powstałego sosu oraz natkę i pogotować 2-3 minuty. Doprawić do smaku.
Pyszne zarówno z pieczywem, jak i z ziemniakami, ryżem, kaszami i makaronem.
Smacznego. :)