Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1581
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 940
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1581
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 940
Składniki
Serca opłukać, przekroić każde na pół. Podsmażyć na oliwie ok. 15 minut. Zalać wodą tak, żeby były przykryte. Dodać cebulę, paprykę, czosnek, pieprz, liść, ziele i jarzynkę - dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 2-2,5 godziny, uzupełniając od czasu do czasu poziom wody.
Pod koniec, gdy serca zmiękną, a połowa wody odparuje, dodać mąkę rozrobioną w mleku z kilkoma łyżkami powstałego sosu oraz natkę i pogotować 2-3 minuty. Doprawić do smaku.
Pyszne zarówno z pieczywem, jak i z ziemniakami, ryżem, kaszami i makaronem.
Smacznego. :)