Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna potrawka Przy tych upałach nie trzeba długo stać przy kuchni.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 485
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16719
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 412
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 485
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16719
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 412
Składniki
Kalarepkę pokroić w cieńkie słupki,paprykę w paski ,papryczkę chili w cieńkie paseczki.Wrzucić na rozgrzany tłuszcz i smażyć 5min. Fasolkę opłukać dodać do warzyw i podsmażyć 5 min. Mąkę 2 kopiate łyżki wsypać do warzyw ,wymieszać i zasmażyć. Udka miałam z rosołu ,więc obrałam mięso i wrzuciłam do warzyw. Podlać bulionem lub wodą,i gotować 10min. Dodać posiekany lubczyk,sól i pieprz do smaku. Na końcu dać śmietanę zahartowaną gorącym sosem. Zagotować,podawać z makaronem lub z czym lubicie:)
Smacznego życzę!