Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny przepis na szybki obiad i na wykorzystanie resztek warzyw z lodówki:)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy przyprawą do kurczaka, następnie wrzucamy na patelnię na rozgrzany olej, chwilę smażymy i dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i drobno posiekany czosnek,albo jak ktoś woli wyciśnięty. Chwilę smażymy następnie dodajemy pora pokrojonego drobno, później paprykę czerwoną pokrojoną w kostkę, później pieczarki pokrojone w plasterki.Wszystko doprawiamy solą, pieprzem, czerwonymi papryka(słodka i według uznania ostrą )ziołami prowansalskimi i oregano.Chwile smażymy aż wszystko będzie prawie miękkie. Później dodajemy suszone pomidory i cała puszkę pomidorów razem z zalewa.Jesli jest za gęste można dolać troszkę wody, przykrywamy i dusimy na małym ogniu ok.10-15minut. Można podać z ryżem, kasza, makaronem albo po prostu zjeść np.z pieczywem.Smacznego!