Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z patelnii z ziemniaków, bobu i cukinii w pomidorowym sosie. Letnie gotowanie jakie lubię najbardziej - warzywnie i sezonowo, lekko i bez zbędnego wysiłku.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3571
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2400
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1082
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 362
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3571
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2400
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1082
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 362
Składniki
Ziemniaki ugotować ale zostawić lekko twarde ( ok 10 minut). Lekko przestudzić i następnie pokroić w plasterki. Bób ugotować al dente, przelać zimną wodą i obrać. Jak będziecie używać groszku to nie trzeba go uprzednio gotować Cukinię pokroić w półplasterki.
Cebulę i czosnek posiekać. Na patelni z grubym dnem rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, jak się zeszkli dodać czosnek i cukinię - smażyć ok 5 minut, dodać paprykę, zalać przecierem pomidorowym. Dodać ziemniaki i bób, całość dobrze posolić i popieprzyć. Całość dusić ok 15 minut. Na koniec dodać koperek i sok z cytryny.