Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z patelnii z ziemniaków, bobu i cukinii w pomidorowym sosie. Letnie gotowanie jakie lubię najbardziej - warzywnie i sezonowo, lekko i bez zbędnego wysiłku.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15906
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4818
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 572
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15906
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4818
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 572
Składniki
Ziemniaki ugotować ale zostawić lekko twarde ( ok 10 minut). Lekko przestudzić i następnie pokroić w plasterki. Bób ugotować al dente, przelać zimną wodą i obrać. Jak będziecie używać groszku to nie trzeba go uprzednio gotować Cukinię pokroić w półplasterki.
Cebulę i czosnek posiekać. Na patelni z grubym dnem rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, jak się zeszkli dodać czosnek i cukinię - smażyć ok 5 minut, dodać paprykę, zalać przecierem pomidorowym. Dodać ziemniaki i bób, całość dobrze posolić i popieprzyć. Całość dusić ok 15 minut. Na koniec dodać koperek i sok z cytryny.