Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16900
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 110
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 327
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 855
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24299
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16900
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 110
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 327
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 855
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24299
Składniki
Pieczarki ( małe w całości , duże na pół) i pokrojoną w kostkę cebulę posolić, usmażyć na złoto na niewielkiej ilości oleju w dość dużym garze ( przynajmniej 5 l), przełożyć do miski.
W tym samym garze na oleju przyzelić ( mocno zesmażyć -uwaga będzie pryskać) żołądki pokrojone na kawałki wielkości orzecha włoskiego. Nastepnie zalać mięso 2 litrami wody, przyprawić i dusić 1,5 h pod przykryciem na małym ogniu.
Następnie : obraną pietruszkę pokroić w kostkę (ok.1 cm), pomidory bez skórki podziabać widelcem - wrzucić do gara z żołądkami i gotować razem ok. 10 min, następnie dodać pieczarki i przecier pomidorowy - zagotować.
Danie zagęścić śmietaną roztrzepaną wraz z maką w niewiellkiej ilośći zimnej wody, ewentualnie doprawić.
Teraz radzę uzbroić się w cierpliwość, gdyż danie znacznie lepiej smakuje po 2-3 dniach leżakowania w lodówce. Samcznego