Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 486
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1695
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 124
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 202
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 486
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1695
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 124
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 202
Składniki
Pieczarki ( małe w całości , duże na pół) i pokrojoną w kostkę cebulę posolić, usmażyć na złoto na niewielkiej ilości oleju w dość dużym garze ( przynajmniej 5 l), przełożyć do miski.
W tym samym garze na oleju przyzelić ( mocno zesmażyć -uwaga będzie pryskać) żołądki pokrojone na kawałki wielkości orzecha włoskiego. Nastepnie zalać mięso 2 litrami wody, przyprawić i dusić 1,5 h pod przykryciem na małym ogniu.
Następnie : obraną pietruszkę pokroić w kostkę (ok.1 cm), pomidory bez skórki podziabać widelcem - wrzucić do gara z żołądkami i gotować razem ok. 10 min, następnie dodać pieczarki i przecier pomidorowy - zagotować.
Danie zagęścić śmietaną roztrzepaną wraz z maką w niewiellkiej ilośći zimnej wody, ewentualnie doprawić.
Teraz radzę uzbroić się w cierpliwość, gdyż danie znacznie lepiej smakuje po 2-3 dniach leżakowania w lodówce. Samcznego