Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna potrawka na imprezę jako urozmaicenie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 966
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2853
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 956
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1707
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14643
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 966
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2853
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 956
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1707
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14643
Składniki
Gotuję żołądki do miękkości, następnie kroję je na drobne kawałki.Wywar z żołądków zostawiam
Następnie na oleju smażę cebule, pieczarki, każdy kroi cebule i pieczarki według uznania. Następnie wrzucam do tego wywaru wszystko czyli żołądki, cebulę, pieczarki, kiedy trochę się to pogotuje wrzucam pomidory w puszcze najlepiej bez skóry.. Ja zawsze jeszcze dodaje trochę koncentratu pomidorowego dla koloru. i na końcu dodaje przyprawy. Gotuje to na małym ogniu przez jakiś czas kiedy wszystko będzie miękkie. Mozna zaklepać mąką jeśli jest za rzadka potrawa, ja tego nie robię.
mam podane duze wielkości tej potrawy, bo robiłam na imprezę. Potrawkę można zmniejszyć o połowę. życze smacznego!!!